keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Australia






scroll down for translation

Tälläsissä maisemissa tällä kertaa
Palmuja, aurinkoa ja lämpöä riittää. Varinkin lämpöä. Joka päivä on reilut 30 astetta, iltasin saattaa laskea kahteenseittemään. Menee hetki että tähän ilmastoon tottuu, mutta kun pitää ilmastoinnin täysillä ja takapihalta löytyy uima-allas niin kyllä täällä selvitään. Tai sitten yksinkertaisesti ei astu ulos talosta ...

Oon ollut Ausseissa nyt kymmenen päivää. Lensin viime viikon lauantaina Uudesta-Seelannista tänne Townsvilleen. Heti seuraavalla viikolla alkoikin koulu. Maanantaina kävin täyttämässä papereita koulussa ja valitsemassa oppinaineet yms. Tiistaina alkoi koulu, mutta mulle ja muille vaihtareille ja kansainvälisille oppilaille oli kahden päivän valmennus. Koulun alotus oli siis aika pehmeä, varsinkin kun torstaina oli Australia Day, mikä tarkoitti vapaapäivää jo heti ekalla kouluviikolla. Perjantaina mulla oli sitten eka kunnon koulupäivä ja aloitin oppitunnit. 
   Mun koulu on taas, ihan niinkuin Uudessa-Seelannissakin, ihan sairaan monimutkanen. Luokat on jaettu eri rakennuksiin, jotka on jollain ihmeen logiikalla aakkosjärjestyksessä. Mun tietääkseni aakkosissa A ja H ei kuitenkaan oo vierekkäin, tai D ja K. Menee tosiaan hetki siihen että opin löytämään mun tien ympäriinsä mutta eiköhän se siitä. Ihmiset on kaikki tosi ihania ja keneltä vaan voi kysyä apua jos ei tiedä minne on menossa. Kaikki auttaa tosi mielellään. 

Viikonloppuna, yhen kunnollisen koulupäivän jälkeen, lähdin mun host-perheen kanssa minilomalle Cairnsiin. Missasin siis pari päivää koulua, mutta oli kyllä todellakin sen arvoista! Cairns oli tosi kiva paikka, ja varsinkin päivärteki Fitzroy Islandille oli ihan mieletön. Maisemat oli upeita, olisin voinut viettää siellä vaikka miten paljon aikaa. Pääsin jopa snorklaamaan Great barrier reefille, mikä oli ihan mahtavaa! En saanut kuvia veden alta, mutta uskokaaa tai älkää, oli ihan tosi kaunista! Tässä kuitenkin kuvia saarelta











// Here are some photos of my first days in Australia. Townsville is amazing - so beautiful ! and hot.. But I'll gt used to it. Probably just in time before going back home to the finnish "summer"
I started school almost right after arriving here, but it's been quite an easy start. We had an orientation for exchange and international students on Tuesday and Wednesday. Thursday was Australia day and a public holiday so I actually started school only on Friday. On Sunday we drove up to Cairns with my host family and stayed there for few days (I really needed that holiday after one day of school aye) 
Cairns was really nice though, the views were beautiful. I booked a day trip to Fitzroy island, which was amazing. I really enjoyed spending the day at this gorgeous beach, taking photos, enjoying the sun and snorkling in the Great Barrier Reef (too bad I didn't get any photos under the water, but I can say that it was incredibly beautiful !)

I'm really excited about next three months. Townsville seems a really nice place and I can't wait to explore all the new places here and make memories. I have met so many cool people at school and I'm sure I will have great time and enjoy the last months of my exchange. 

Aino xx

1 kommentti:

  1. On ollut aivan mahtava seurata sun seikkailuja täältä Suomesta! Oon myös lähdössä Australiaan ens kesänä vaihtoon, joten on ollut ihanaa lukea sun kokemuksista siellä :) mukavaa loppuvaihtoa sulle!

    VastaaPoista