maanantai 17. huhtikuuta 2017

Gold coast


Viikko Gold coastilla sujui ihan tosi hyvin, todellakin unelmaviikko takana! Rakastuin taas yhteen uuteen paikaan, minne on pakko päästä joskus uudestaan. Tää oli just sitä millaseks Australian kuvittelin: rantoja, surffausta, isoja kauppakeskuksia, upeita maisemia ja kaikkea ihanaa. Yhteen viikkoon mahtui kyllä paljon kaikenlaista tekemistä enkä voi sanoa että olisi tullut hetkeksikään tylsää.

Yksi päivä vietettiin Dreamworlissa, joka on tunnettu huvipuisto. Ja nyt varsinkin paljon tunnetumpi, kun viime vuonna yhdessä laitteista tapahtui joku onnettomuus. Tämän takia ihmiset ei enää tunnu uskaltavan tulla ollenkaan koko huvipuistoon joten siellä oli tosi hiljaista. Laitteisiin ei ikinä tarvinnut jonottaa yli kymmentä minuuttia, harvoin muutamaa minuuttia pidempään. Päivän aikana ehdittiin siis käydä aika hyvin läpi kaikki laitteet ja vuoristoradat, monet muutamaan otteeseen.











Gold coastilta löytää upeita maisemia ja ihan mielettömiä rantoja - just mitä Australiasta kuvittelis. Yhtenä päivänä matka jatkui Queenslandista New South Walesin puolelle, Byron Bayhin asti, joka oli ihana pieni surffikylä. Taas vähän lisää rantamaisemia, kävely majakalle ja löydettiin myös Australian itäisin piste. Samana päivänä ajettiin lounaalle pieneen hippikylään nimeltä Nimbin.















Melbournen matkasta ja viimeisimmistä shoppailuista olikin niin pitkä aika, että pitihän sitä tietysti päästä vähän shoppailua täälläkin. Päädyin kuitenkin vain yhteen kauppakeskukseen, mutta se oli ihan valtava (ja niiiin hieno !!) eli siellä sai kyllä vietettyä ihan mukavasti aikaa

Ja tottakai kun Australiassa olen niin halusin päästä surffaamaan edes kerran, vaikka sitä ei Townsvillessä pystykkään harrastamaan. Vietettiin yksi kokonainen päivä vedessä ja ennen sitä ehdittiin yhtenä iltapäivänä rannalle muutamaksi tunniksi. Gold coastin aallot oli vähän eri luokkaa kun mihin oon aiemmin tottunut, ja vaikka en tiiä miten hyvin se vieläkään onnistuu niin hauskaa mulla oli! Ihan sama miten huonosti menis niin rakastan sitä lajia! Saa nähä milloin, ja missä päin maailmaa, pääsen seuraavan kerran surffaamaan


Viikon aikana ehdittiin myös ajaa yhdeksi päiväksi sademetsään kansallispuistoon. Käveltiin neljän kilometrin lenkki isolle vesiputoukselle, joka oli ihan mielettömän upea! Kävelylenkin oli tarkoitus olla neljä kilometriä, mutta päädyttiin kulkemaan vähän väärään suuntaan ja loppujen lopuksi meidän kävely venähti melkein kymmeneksi kilometriksi.. Mutta ei se mitään, loppu hyvin kaikki hyvin, löydettiin tiemme takaisin autolle ja mitään vakavaa ei tapahtunut! Seikkailut on aina parempia jos vähän eksyy (sitäpaitsi ei eksytty, käveltiin vaan väärään suuntaan eikä päädytty sinne minne meidän oli tarkoitus… mutta ei siis eksytty)











Viimeinen päivä vietettiin Brisbanessa, josta mun lento lähti sitten illalla takaisin Townsvilleen. Kierreltiin kaupungilla, saturday marketeilla, main shopping streetillä, käytiin uimassa ja museossa. Brisbane on kyllä taas yks paikka mihin rakastuin ja toivon että pääsen vielä joku päivä uudestaan !








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti